Sinds de vroege jaren ‘30 produceert het Huis Linckx & Zonen een matte verf dat doet denken aan het krijtachtige aspect van kalk. Het werd vooral gebruikt voor het schilderen van bioscoop- of publiciteitsaffiches, alsook voor theater- en operadecors.

Paon-Lin verf wordt zeer gewaardeerd door professionele kunstenaars en schilders, decorateurs, en veeleisende kenners voor zijn hoge gehalte aan pigmenten, welke een uitzonderlijke mat, opaak, en dekkend  aspect geeft. Het kan voor binnen en buiten worden gebruikt. Het vormt een sterk en duurzame, flexibele en aanhangende film, dampdoorlatend, reukloos, afwasbaar en kleurecht. Het hecht perfect aan schilderslinnen, karton, papier, hout, plastiek of glas, kalk-vrije oud pleisterwerk, en muren in gips, baksteen of cement. Verdund of niet, kan het dienen als een gekleurde onderlaag op een droge en gezonde, neutrale, niet-reactieve, niet-poederachtige, niet-brokkelige, gewassen, ontvette, geschuurde oppervlakte.

In deze gevallen is gewoonlijk slechts één toplaag voldoende. Voor andere gevallen moet een geschikte voorbereiding en primer worden gebruikt, en daarna één of twee toplagen Paon-Lin. De verfconsumptie bedraagt 5 tot 9 m² per kilo en per laag, afhankelijk van de eventuele verdunning, de laagdikte, en de porositeit of de ruwheid van de oppervlakte.